Meer weten

logo ilba

Pa&Ma opgepikt door Pluim Magazine

Pa&Ma opgepikt door Pluim Magazine

Pa&Ma in de pers   /   25/03/2021   /   0 OPMERKINGEN   /  A+ | a-
FIER. BLIJ. GEMOTIVEERD.
Zo kan je best onze gevoelens omschrijven bij het verschijnen van dit artikel in Pluim nr 15 van maart 2021. Hoewel Pluim een lokaal magazine is dat zich richt op jong en oud, geniet Pluim vooral bij senioren veel erkenning omwille van de kwaliteitsvolle artikelen over welbevinden, een gezonde geest in een gezond lichaam en financiële gemoedsrust.
We zijn dan ook blij dat Roland Counye en zijn team sterk in ons geloven en Pa&Ma zelfs vermelden in het voorwoord.

 

Pa&Ma biedt persoonlijke assistentie voor dynamische senioren die langer zelfstandig thuis willen wonen.

De lente, tijd voor een fris en goed begin. Misschien vind je het wel eens tijd om jouw administratie onder handen te nemen. Of je belt je zoon op, want er moeten nog een paar zaken in huis hersteld worden. Je hebt nog wat multimediavragen, maar gelukkig kent je kleinkind daar alles van.

Dit alles is prachtig, maar gaat de kostbare tijd die jij hebt met je kinderen, kleinkinderen, buren of partner na een tijdje niet verloren aan het oplossen van deze praktische beslommeringen? Juist daar wil ik als oprichter van Pa&Ma bij helpen. Pa&Ma wil opnieuw kwali-tijd creëren en wil daarnaast ook jouw welbevinden en autonomie verhogen. Pa&Ma biedt praktische hulp en advies aan senioren, zonder dat zij zelf de touwtjes uit handen moeten geven.

Mensen leven langer. Een kwart van de Belgen is ouder dan 65 en bijna 1 op 15 is nu 80+. Hun aandeel neemt de komende jaren enkel toe. Een mooi vooruitzicht dus; maar met de leeftijd komen natuurlijk ook de ongemakken. Persoonlijke hulp en praktische ondersteuning geven dan comfort om je toe te laten langer zelfstandig thuis te wonen.

Pa&Ma - Persoonlijke Assistentie & Mensgericht Advies

Beroep doen op mantelzorg of zelf je zoektocht in handen nemen?

De kinderen, partners of buren die een deel van deze ondersteunende taken op zich nemen, voelen de druk jaar na jaar toenemen. Kinderen en kleinkinderen hebben vaak een druk sociaal leven, een veeleisende job en wonen vaak verder weg. Hiervoor heb je als kind / mantelzorger vaak het gevoel dat je je ouders niet de ondersteuning kan bieden die ze verdienen.
Waarom dan geen ondersteuning inroepen om hen die taken uit handen te nemen? Uit een studie die Pa&Ma door LiCalab liet uitvoeren blijkt dat meer dan ¾ van de mensen zelf beslist heeft om hulp in te schakelen. Maakt je dat meteen hulpbehoevend? Neen!

Gezondheid blijft uiteraard de belangrijkste factor voor een dynamisch leven met eigen keuzes. De omgevingsfactoren goed hebben is net bevorderlijk voor je gezondheid. Wie in een goed onderhouden huis woont, wie mensen kan ontmoeten en hobby’s kan uitoefenen en geen administratieve kopzorgen heeft, voelt zich beter in zijn sas. En we weten tegenwoordig allemaal dat je ‘goed voelen’ ook je levenskwaliteit versterkt.

Vanuit Pa&Ma pleiten we dus voor een en/en verhaal. Doe beroep op je (klein)kinderen als mantelzorger voor die taken die zij zelf willen en kunnen opnemen. Zijn er taken die meer tijd en inspanning vragen waardoor het minder evident is dat zij die uitvoeren, doe dan beroep op ondersteunende organisaties als Pa&Ma.
 

Pa&MA biedt Persoonlijke assistentie en Mensgericht advies

Vanuit een persoonlijke en geëngageerde aanpak luister ik naar wat voor mijn klanten belangrijk is. Willen ze hulp bij al dat administratief geregel? Is er nood aan herstellingen of aanpassingen in huis? Of willen ze in de buurt nieuwe mogelijkheden ontdekken en weten ze niet goed waar ze terecht kunnen? Vervolgens stellen we een persoonlijk pakket op maat op, waarmee we aan de slag gaan.

Belangrijk bij deze aanpak is en blijft de persoonlijke keuze van de klant, evenals vertrouwen, discretie en een luisterend oor. Iedereen heeft zijn verhaal en ik neem bij elke klant een stukje van dat verhaal mee onder de arm. Dat geeft super veel voldoening.

De formule van ‘persoonlijke assistentie’ bestaat ook al in andere landen, maar gaat vaak enkel over het bieden van zorg. Bovendien hebben mensen daar niet altijd vrije keuze. Pa&Ma trekt dat open. Pa&Ma is jouw persoonlijke assistent zodat naast jouw gezondheid ook de andere aspecten van thuis wonen optimaal worden ondersteund.

Lees hier het volledige artikel in Pluim nr 15 van maart 2021.
​​​​​​
#omdatmensenbelangrijkzijn #eenzorgelozeoudedag #genietenincomfort
Geen opmerkingen...

Laat hier uw opmerking

Simple catpcha image
Top

© Copyright 2021 DynamICK - Designed by IlBa Projects - All Rights Reserved